Böcker

Den svarta Ängeln av Anja Porseby

Anja Porseby föddes i Rääkkylä i östra Finland och gifte sig 1969 och hann vara gift i 49 år. Anja träffade mig sommaren 1968 på Björnkulla där vi sommarjobbade med utvecklingsstörda barn, både med fysiska problem och psykiskt sjuka vuxna.

Anja har studerat vid Stockholms universitet och tagit fristående kurser i Socialrätt, Social metodik, Psykologi och Sociologi mellan åren 1977 – 1982 (2,5 år). Senare också utbildning på Språkkonsultlinjen i 1,5 år mellan 1994 – 1996.

 

MirakletRamhall_Nordstrom

Miraklet i Ramhäll

En bygderoman med spänningsinslag… I slutet av 1800-talet genomgår gruvsamhället Ramhäll i norra Uppland en mirakulös förvandling. Den nya tiden med dynamit, järnväg och ångkraft knackar på dörren och möts av både misstroende och entusiasm. Ett makalöst tjuv- och rackarspel försiggår i kulisserna när gruvbolagen strider om gruvrättigheterna, baptisterna tar allt större plats och kärlekstörstande fjärdingsman Petersén får ett par märkliga dödsfall att reda ut. Vi följer nyinflyttade familjen Bergs glädje, sorg och vedermödor i byn. Ungdomarna, med femtonårige Albert Berg i spetsen, kämpar för bättre livsvillkor och lyckas vända upp och ner på hela samhället. Allt har förlöpt på samma sätt i drygt hundra år och nu plötsligt öppnas framtidens fönster på vid gavel. Författaren S.R. Nordström (f 1952) lämnade av en slump journalistbanan för att i stället ägna sig åt internationella affärer. Intresset att söka intressanta historier och att skriva har dock aldrig svalnat. Fakta, fiction, nyfikenhet och gott läsvärde är ledstjärnor i författarskapet. Tidigare har romanerna ”Direktörsmordet” och ”Mord med guldkant” givits ut på Apec.

Lämna ett svar